Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid
0
0
Goedgekeurd door NHS in het VK
Bekend van de Radio
Verbetert uw slaap en gezondheid

Snurken door hooikoorts

Hooikoorts, een van de meest voorkomende allergieën, ontstaat door een overgevoeligheid voor pollen van grassen, bomen en planten. Dit kan resulteren in symptomen zoals een verstopte neus, jeukende ogen en een geïrriteerde keel. Wat veel mensen echter niet weten, is dat hooikoorts ook snurken kan veroorzaken. In deze blog leggen we uit hoe dit precies werkt en wat je kunt doen om snurken door hooikoorts tegen te gaan.

snurken_door_hooikoorts.jpg

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts, ook wel bekend als allergische rhinitis, is een allergische reactie op pollen, de microscopisch kleine deeltjes die vrijkomen uit bomen, grassen en bloemen tijdens het bloeiseizoen. Wanneer iemand met hooikoorts deze pollen inademt, raken de slijmvliezen in de neus, keel en ogen geïrriteerd, wat leidt tot de bekende symptomen zoals een loopneus, niezen en jeukende ogen. Deze reactie kan ook leiden tot een verstopte neus, wat de luchtwegen kan blokkeren en snurken kan veroorzaken.

Hooikoorts door snurken: hoe wordt dit veroorzaakt?

Hooikoorts kan snurken veroorzaken doordat het de luchtwegen blokkeert door een verstopte neus en zwelling van de slijmvliezen. Dit dwingt mensen om door hun mond te ademen, wat snurken bevordert.

Hoe verergert hooikoorts snurken?

Wanneer je neus verstopt raakt door hooikoorts, adem je vaak door je mond in plaats van door je neus. Deze mondademhaling kan leiden tot snurken. Daarnaast kunnen de geïrriteerde luchtwegen opzwellen, wat de luchtstroom belemmert en snurken bevordert. Snurken door hooikoorts is dan ook een veelvoorkomend probleem tijdens het pollenseizoen.

hooikoorts_en_snurken.jpg

Symptomen van hooikoorts die snurken veroorzaken

  • Verstopte neus
  • Loopneus
  • Niezen
  • Tranende ogen
  • Jeuk aan neus en ogen
  • Benauwdheid

Al deze symptomen kunnen de ademhaling belemmeren, wat het risico op snurken verhoogt.

Wat kun je doen tegen snurken door hooikoorts?

Er zijn verschillende manieren om zowel de hooikoortssymptomen als het snurken aan te pakken:

Behandel de hooikoorts

Om het snurken aan te pakken, moet je beginnen met het verminderen van de hooikoortssymptomen. Dit kan door het gebruik van antihistaminica, neussprays en oogdruppels. Deze middelen helpen de zwelling en irritatie van de slijmvliezen te verminderen, waardoor de luchtwegen vrijer blijven en de kans op snurken kleiner wordt.

Anti-snurk oplossingen

Als het verminderen van de hooikoortssymptomen niet voldoende is om het snurken te stoppen, kunnen specifieke anti-snurk hulpmiddelen uitkomst bieden. Bij Sleeppro bieden we verschillende oplossingen, zoals:

Snurkbeugel: deze zorgt ervoor dat de kaak iets naar voren wordt geplaatst, waardoor de luchtwegen open blijven en snurken wordt voorkomen.

Neusspreider: dit helpt om de neusgaten open te houden, wat het gemakkelijker maakt om door de neus te ademen en mondademhaling te vermijden.

Slaaphouding aanpassen

Probeer op je zij te slapen in plaats van op je rug. Wanneer je op je rug slaapt, is de kans groter dat je tong naar achteren valt, wat de luchtwegen blokkeert en snurken bevordert.

Gebruik van een luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger kan helpen om de luchtvochtigheid in je slaapkamer te verhogen, wat kan bijdragen aan het verlichten van droge of geïrriteerde luchtwegen, vooral bij hooikoorts.

snurken_hooikoorts.jpg

Waarom kiezen voor SleepPro?

Bij Sleeppro begrijpen we hoe vervelend snurken kan zijn, vooral wanneer het veroorzaakt wordt door seizoensgebonden allergieën zoals hooikoorts. Onze anti-snurkbeugels en neusspreiders zijn speciaal ontworpen om snurken tegen te gaan, zodat je weer rustig kunt slapen, zelfs tijdens het hooikoortsseizoen.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking